RanaFallskjermklubb

Hvis du ønsker å bli fallskjermhopper, må du gjennomføre en fallskjermutdanning. Du kan enten ta et line-kurs eller et AFF-kurs. Denne grunnleggende utdanningen foregår normalt i din lokale klubb.


Da Rana fallskjermklubb pr. idag ikke har den nødvendige forutsettningene til å drive elevutdanning, må denne utdanningen gjennomføres i en annen klubbs regi. Vi har et godt sammarbeid med Bodø fallskjermklubb som kjører jevnlige kurs, og vi formidler gjerne kontakt med klubben for gjennomføring. Den praktiske hoppingen utføres enten i Bodø eller på Rognan som er Bodø klubbens hoppfelt. Bodø arrangerer flere hoppsamlinger på Rognan hvor klubbene møtes. Etter endt elevperiode kan hopping foregå i Rana. Mer info kontakt oss her.

 

Ønsker du å gå kurs, send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen eller velg "Kontakt oss".

 

Linekurs.

Kurset inneholder en teoridel og en praktisk hoppdel. De første hoppene gjennomføres slik at skjermen utløses av en line som er festet til flyet Utspranget skjer i 3.500 fot (ca 1000 meter). Du må gjennomføre 6 godkjente linehopp før du er klar for å hoppe frittfall, dvs. at du selv utløser fallskjermen. Du må deretter gjennom en progresjonsplan der du gradvis øker tiden opp mot 60 sekunder i fritt fall. Etter endt og godkjent progresjon, minimum 24 hopp, vil du få utstedt et A-sertifikat som selvstendig fallskjermhopper.2005 0702image0004

AFF-kurs (akselerert fritt fall).

Fem av landets klubber tilbyr AFF-kurs. Som linekurset inneholder det en teoridel og en praktisk hoppdel. Forskjellen mellom line- og AFF-kurs er at du under AFF-utdanningen starter direkte med 50 sekunder i fritt fall fra 12 500 fot (ca 4.000 meter), der du på de første utsprangene hopper sammen med to instruktører. Etter endt kurs, minimum 20 hopp, vil du få utstedt et A-sertifikat som selvstendig fallskjermhopper. AFF-kurset regnes som den mest effektive utdanningsformen. Om du setter av en uke til å gå kurs, kan du oppnå status som selvstendig hopper ila. seks dager.

Tandemhopp

Flere av landets klubber tilbyr også kurs for tandemhopp. Tandemhopp er den enkleste måte å oppleve sitt første fallskjermhopp på. I all enkelhet betyr det at du blir forsvarlig spent fast foran en erfaren fallskjermhopper, en tandeminstruktør. Du slipper å tenke så mye på utførelsen av hoppet og kan nyte ca. 30 - 40 sekunder i fritt fall før instruktøren åpner fallskjermen. Deretter flyr dere under skjermen i 5 - 6 minutter. Da kan du også få være med på å styre fallskjermen. Tandeminstruktøren veileder deg gjennom nødvendig teknikk. Du trenger en halv times gjennomgang av sikkerhet, utstyr og teknikk på bakken før du kan kaste dere ut i en ny og spennende opplevelse. Tandemkurs kan være et alternativ for deg som ønsker å prøve fallskjermhopping før du velger å gå line- eller AFF-kurs.

Ønsker du mere informasjon om kurs, velg "Kontakt oss"

Oppvisningshopp

Oppvisningshopp er en populær begivenhet på mange forskjellige arragementer, men det Hopperex-Lkrever et godt planlagt opplegg i forkant sammen med arrangøren. Ta gjerne kontakt med oss for mere informasjon og planlegging.

I en fallskjermoppvisning kan det bl.a. inngå følgende momenter:

  • Hopping med flagg (Klubbflagg eller reklame for sponsorer)
  • Presisjonslanding, f.eks. med tippekonkurranse for tilskuerne.
  • Hopping med røykbokser (Flott visuell effekt)

 

Login Form

Welcome to Rana Fsk. Subscribe and you will get access to user pages.

Anyone who wants to skydive in Rana Fsk must register here before jumping.

December 2019
M T W T F S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

izettle-accept-cards-no thumb

Vipps bilde2

Organisasjoner
Publikasjoner
Våre leverandører

Copyright © 2016. All Rights Reserved.